activiteit 01

December 2020 en januari 2021 stond wederom in het teken van webinars. Dit keer op het gebied van Social Media, Marketing etc.

In de maand november 2020 hebben we diverse webinars (door de Corona) gevolgd. O.a. trendy mannenlook herfst/winter 2020-2021, de pixie haircut en de harde bob anno 2020.

5 oktober 2020 vond de lancering van de Haarmodelijn herfst/winter 2020-2021 plaats. Door de Corona vond het deze keer digitaal plaats. De Haarmodelijn is het vaktechnische platform voor hair professionals met educatie video’s om vaardigheden en creativiteit te vergroten.

8 februari 2020 was Suzanne Slegers van Haircademy in onze salon voor het geven van een ‘KnipBoost Kort/Halflang Haar’. Het doel van deze KnipBoost was onze kniptechnieken verbreden en verfijnen. De focus lag tijdens deze training op de lob, posh cut, bowl cut en pixie cut. We kijken terug op een inspirerende middag/avond.

31 augustus 2019 was de salon gesloten omdat we als team deelnamen aan de optocht tijdens de Feestweek van Meerkerk. De route van 27 km. ging door ons eigen ‘durp’ en onze buurdorpen Ameide en Lexmond. Wat een prachtige gezellige dag met mooi weer, vele toeschouwers langs de route en heel veel leuke reacties op onze deelname. Wel waren onze billen door het fietsen op de tandem aan het einde van de dag beurs…..

27 mei 2019 is er een bezoek aan de The Hair X-perience te Gorinchem gebracht. Dit is het alles-in-1 kappersevent van Nederland. The place to be voor elke kapper! Een goed gevulde beursvloer met een mix van exposanten; kleur- en stylingsproducten, leveranciers van scharen, demo’s van de laatste trends en draagbare technieken en spetterende shows etc. Een leerzame dag.

12 november 2018 vond er in de salon een training ‘Folietechnieken’ plaats onder leiding van Suzanne Slegers namens de Kappersfabriek. De avond startte met het theoretische deel. Daarna volgde het bespreken van het model, afdelen van het haar en de kleur inzetten. Het was een geslaagde leerzame avond.

15 en 16 september 2018 heeft Renée deelgenomen aan de 2-daagse training “bruidskapsels deel 2” te Weesp bij Kelly Baron, de winnares van de Dutch Wedding Awards 2016/2017.

9 juli 2018 stond er voor de stylistes een Vitality’s training in Rotterdam op de agenda. Informatie en toepasbaarheid van nieuwe kleur- en ontkleuringsproducten.

7 en 8 april 2018 was Renée deelneemster aan een 2-daagse training “bruidskapsels” te Weesp bij Kelly Baron van Baron Academy. Dit is het opleidingsinstituut voor bruidshairstylisten. Kelly Baron is de winnares van de Dutch Wedding Awards 2016/2017.

Renée heeft 15 en 16 februari 2018 deelgenomen aan een 2-daagse “visagie bootcamp” in Amsterdam. Zij heeft haar papieren al maar een opfristraining kan nooit geen kwaad. De 1e dag stond in het teken van dag- en avondmake-up, smokey eye en contouren. De 2e dag werd er aandacht besteed aan bruidsmake-up, creatieve eyelinerlook, contouren en wimpers plakken. Beide dagen werd er uitvoerig gesproken over de ondertoon van de huid, kleurenanalyse, gezichtsvormanalyse en de oogvorm. Per 1 april 2018 ook visagie/make-up bij HaarIdee!

20 januari 2018 is er een bezoek gebracht aan de Vakbeurs Uiterlijke Verzorging te Gorinchem. Nieuwe feitjes, weetjes en ideeën voor de toekomst. Uiteraard ook bij de stand van CND Nederland geweest, de mooie 14 days+ gelpolish van Shellac. Terugkomend met prachtige Shellac CND kleuren.

8 januari 2018 stond de training “krullen knippen” voor Wendy in Veldhoven op het programma. Door middel van verschillende kniptechnieken er voor zorgen dat krulhaar weer de veerkracht krijgt wat het nodig heeft om sterk(er) te krullen….kortom de natuurlijke krul te versterken in houdbaarheid en onderhoud. Wat zijn de go’s and no go’s op dit gebied.

16 oktober 2017 hebben wij training van BARBER DJI in de salon gehad. Barber Dji (Cihan Colakoglu) begon op zijn 14e in de barbiersalon van zijn vader. Tondeusetechnieken, heren knippen en het met chirurgische precisie baarden scheren kreeg hij er met de paplepel ingegoten. Door de jaren heen heeft Barber Dji verschillende kappers opgeleid tot specialisten in het vak. Het was een zeer leerzame dag.

25 september 2017 stond de presentatie van de Nederlandse Haarlijn 2017/2018 in Barneveld op het programma voor HaarIdee. De start van het nieuwe haarmode seizoen. Inspiratie opdoen.

Op 12 juni 2017 namen wij deel aan een leerzame training m.b.t. Vitality’s TONE kleurspoeling in Rotterdam. Met o.a. een complete serie pastel nuances en een vernieuwde receptuur. 2 nieuwe kleurlijnen, semi-permanente kleurlijnen zonder ammonia. TONE INTENSE en TONE SHINE.

In de avond van 12 april 2017 stond onze “kleurtraining” onder leiding van onze kleurenspecialiste Jonette op het programma. 5 dames waren model voor deze avond. Nieuwe creaties uitoefenen. Waar lopen de stylistes tegen aan? Ervaringen uitwisselen. Het is en blijft belangrijk. Aan het einde van de avond gingen de 5 modellen tevreden naar huis.

28 januari 2017 bezochten wij de vakbeurs voor beauty professionals in de Evenementenhal te Gorinchem. Ervaringen uitwisselen en nieuwe (nagel)ideeën opdoen. Bijblijven in ons mooie vak is belangrijk.

Op 7 november 2016 heeft het vaktechnische team van Maria Nila een presentatie verzorgd voor onze stylistes. Maria Nila Experience “Colour Refresh & Styling”. Op diverse modellen zijn Colour Refresh kleuringen toegepast inclusief een uitleg over de variëteit aan mogelijkheden van dit kleurproduct. Vervolgens zijn de modellen op allerlei manieren gestyled met de Maria Nila stylingproducten.

27 oktober 2016 was onze kleurenspecialiste Jonette in de salon voor een update “kleurtraining”. Na de nodige informatie wat theorie aanging, startten de 6 dames met hun model (de modellen hadden zichzelf opgegeven en de dames mochten hun vrije gang gaan). Prachtige kleurencreaties waren zichtbaar aan het einde van de avond.

Onze stylistes hebben de Nederlandse Haarlijn voorjaar 2016 van 14 maart 2016 bezocht. De must-go voor iedere kapper! Met de hipste trendkapsels, een vaktechnische uitleg en flink veel inspiratie……de ideale kick off van het nieuwe haarmodeseizoen voorjaar 2016.

Leonie heeft eind oktober 2015 haar opleiding “Allround nagelstyling professional” afgerond. U kunt bij ons terecht voor o.a. manicure, gelnagels, acrylnagels en SHELLAC TM brand 14+ day nail color.

Kapsalon HaarIdee werkt met CND TM (creative nail design). CND TM is de nummer één in de professionele nagelbranche en werken met dit merk zorgt ervoor dat wij onze klanten de best mogelijke service kunnen verlenen. CND TM SHELLAC TM, VINYLUX TM en BRISA TM Lite zijn de paradepaardjes van CND TM.

28 september 2015 was de kick off van het nieuwe Hair Fashion Seizoen. De stylistes hebben kennis gemaakt met de laatste knip-, kleur en styling technieken. Vaktechniek stond 100% centraal tijdens de lancering van de Nederlandse haarlijn najaar-winter 2015-2016.

Op 11 mei 2015 hebben de stylistes van Kapsalon HaarIdee een opsteekcursus gevolgd. Deze werd gegeven door Boyd Heinemann. Een cursus waarin Boyd opsteektechnieken toonde (interactieve presentatie) die uitermate geschikt zijn als partykapsel en/of bruidskapsel.
In de middag vond de workshop plaats waarin de stylistes o.l.v. Boyd deze opsteektechnieken direct in de praktijk konden brengen op een eigen lang haar model.

Op 23 maart 2015 maakten de stylistes van Kapsalon HaarIdee kennis met de nieuwste trends en vaktechniek op de Nederlandse Haarlijn Voorjaar-Zomer 2015. De perfecte manier om onze klanten en onszelf te inspireren.

Op 29 september 2014 hebben onze stylistes de Nederlandse Haarlijn Najaar-Winter 2014/2015 in Apeldoorn bezocht. Een team van topkappers presenteerden de nieuwste trends en vaktechnieken. Kortom volop inspiratie!

De stylistes van Kapsalon HaarIdee woonden 7 april 2014 een cursus van z.One Hair Products bij, genaamd “The Spring & Summer Collection Fashion & Trends 2014”. Deze dag werden o.a. de nieuwste trends en kleuren gepresenteerd.

Share